top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg gaat 2020 nog hartveiliger in.

Het gemeentebestuur van Kortenberg is al bijna twee jaar een hartveilige gemeente. Daar wil het bestuur verder op inzetten.


“Een hartveilige gemeente plaatst één of meerdere automatische externe defibrillators (AED’s) op publiek toegankelijke plaatsen”, zegt schepen van gezondheidszorg Wim Moons.(CD&V) “Daarnaast zorgen we er voor dat inwoners, verenigingen én personeel deze toestellen ook kunnen bedienen door vorming te geven. Cursisten volgen een cursus van drie uur en zijn dan in staat deze toestellen veilig te gebruiken. We gaven in het verleden als bestuur ook het goede voorbeeld door deze opleiding zélf te volgen.”


Bij een reanimatie kan een automatische externe defibrillator (AED) levens redden. Daarom is het belangrijk dat er in heel Groot-Kortenberg een aantal van deze toestellen hangen, zodat ze goed bereikbaar zijn.


“We hebben dan ook besloten om nog twee extra toestellen te plaatsen aan OC Berkenhof in Kortenberg en aan het voetbalterrein van Everberg (Kwikstraat). Eerder werden al AED’s geplaatst aan de sporthal van Erps-Kwerps, het Administratief Centrum en de sporthal in Kortenberg , aan de feestzaal in Everberg en aan OC Atrium in Meerbeek”, aldus schepen Moons


Heb je nog vragen over de werking en veiligheid van zo'n toestel? Je leest er hier meer over. Met de app REANIM vind je snel een AED terug in geval van nood.64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page