top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kinderen kunnen rookvrij spelen en leren

De afgelopen maanden werkte de gemeente Kortenberg hard aan rookvrije speeltuinen en schoolomgevingen. De Kortenbergse scholen werden daar ook in betrokken.

"We willen de huidige generatie kinderen rookvrij laten opgroeien", zegt schepen van Welzijn Wim Moons (CD&V). "Dat doen we door hun omgeving rookvrij te maken. Zo willen we in de buurt van scholen en speeltuinen het roken ontmoedigen. Tabaksrook is niet enkel schadelijk voor volwassenen, maar ook voor kinderen."

"Onze kindergemeenteraad was meteen enthousiast over het idee om leer -inderen kunnen rookvrij spelen en lerenen speelomgevingen rookvrij te maken," vervolgt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Zij stelden voor om een tekenwedstrijd uit te schrijven in onze lagere scholen om deze actie in de kijker te plaatsen. Heel wat kinderen namen daaraan deel. Van de winnende tekeningen worden plaktattoos gemaakt. Die worden daarna in de scholen verdeeld." "We maken gebruik van signalisatieborden om de rookvrije omgevingen aan te duiden," vervolgt Wim Moons. "Ook voor de de e-sigaret is er trouwens geen plaats waar kinderen spelen en leren. We hopen dat kinderen door deze acties zelf minder zullen roken. Zij kopiëren vaak het gedrag van volwassenen. Want zien roken, doet ook roken." Op 31 mei is het Wereldtabakdag. Om deze dag in beeld te brengen, organiseert 'Generatie Rookvrij' een virtuele bellenblaasactie op Instagram. Die loopt nog tot 24 mei. Je kan er een picknickmand voor jouw gezinsbubbel mee winnen. Meer informatie vind je op https://www.instagram.com/generationssanstabac/
64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page