top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Jeugdhuizen terug open

De jeugdhuizen moesten tijdens deze Coronacrisis hun deuren sluiten. Daardoor viel voor heel wat jongeren een wekelijks ontspanningsmoment weg.

“Onze jongeren willen, zeker in de examenperiode even kunnen ontspannen,” zegt schepen van jeugd Ann Vannerem (CD&V). “Daarom zullen onze jeugdhuizen terug de deuren openen. De laatste versoepelingen van de maatregelen rond het Coronavirus laten die heropening ook toe. De jeugdhuizen en de jeugddienst overlegden het voorbije weekend om goede afspraken te maken.”

“We willen graag dezelfde aanpak voor elk jeugdhuis, zodat leden én bestuursleden goed weten welke afspraken er gelden,” zegt CD&V gemeenteraadslid Barbara Vermeulen, die ook bestuurslid is in jeugdhuis Den Aap.  “Om de veiligheid te garanderen moeten bezoekers zich registreren en blijven ze steeds aan dezelfde tafel zitten met maximum tien personen.”

“Daarnaast voorzien we zoveel mogelijk drank in kleine flesjes of gebruiken we, als het niet anders kan, wegwerpbekers.We vragen ook aan de bezoekers om hun eigen glas mee te nemen. Tot 1 juli zijn bubbels van maximum 20 personen toegelaten en je zal moeten inschrijven met een online registratiesysteem. Twee verantwoordelijken zullen in het oog houden of iedereen zich aan de maatregelen houdt.”

De jeugdhuizen mogen vanaf gisterenavond de deuren openen, maar je kan best hun website of Facebookpagina raadplegen voor de meest actuele informatie.92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page