top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Inwoners schrijven mee aan klimaatverhaal

We zagen deze zomer allemaal de verschrikkelijke gevolgen van de klimaatopwarming. Denk maar aan de overstromingen in Wallonië.


“Onze gemeente wil samen met de inwoners de CO2-uitstoot van onder meer vervoer en woningen verlagen. Dat kan enkel door samen te werken”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). “Want alleen voorstellen die gedragen zijn door onze inwoners, kunnen een grote impact hebben.”

In een online participatietraject kregen Kortenbergenaren de kans om klimaatideeën te verzamelen. Zo werden meer dan 90 suggesties verzameld. Die suggesties werden gebundeld en bestudeerd. Zo werd o.a. bekeken of de ideeën haalbaar waren voor de gemeente en/of haar inwoners. Ook de impact van elk idee werd bekeken.

“Op woensdag 27 oktober organiseerden we ons eerste klimaatcafé”, vervolgt Kristien. “Ik was aangenaam verrast door de grote opkomst. Aan verschillende thematafels discussieerden we over voorstellen rond mobiliteit, duurzaamheid, … Ook de gemeenteraadsleden, de kindergemeenteraad en adviesraden brachten veel waardevolle zaken in.”

De gemeente gaat nu aan de slag met alle ideeën en giet ze, samen met de provincie Vlaams-Brabant in een klimaatactieplan. Dat zullen we met zoveel mogelijk inwoners samen uitvoeren.

Kunnen we op U rekenen?


121 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page