top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Inwoners kunnen eenmalig meer papier kwijt bij volgende ophaalronde.

Op vrijdag 29 oktober vond een spontane staking plaats bij de ophaaldienst van Ecowerf. Daardoor kon de ophaling van pmd en papier en karton niet plaatsvinden in de gemeente Kortenberg. EcoWerf verontschuldigt zich voor het ongemak.


"Men vroeg aan de inwoners om het afval terug binnen te nemen. Zo vermijden we zwerfvuil in onze straten. Bij de volgende ophaalronde op vrijdag 12 november werd het PMD-afval alvast meegenomen. Veel inwoners zetten de extra zakken toen al mee klaar," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V)


"We kunnen aan minder mobiele en oudere inwoners niet vragen om al hun papier en karton naar het containerpark te brengen," zegt schepen van afvalbeleid René De Becker (CD&V). "Daarom nam onze burgemeester het initiatief om Ecowerf aan te schrijven. Een extra ophaalronde voor PMD of papier en karton zat er omwille van organisatorische redenen niet in. Maar onze inwoners kunnen voor één keer wel papier en karton aanbieden naast de gele container."


"Op vrijdag 26 november kan je uitzonderlijk hanteerbare stukken naast de container aanbieden in een grote doos of door het samen te binden met natuurtouw. Dat extra papier en karton moet wel netjes in de container passen. De ophaler zal de container immers een tweede keer moeten ledigen. Het is niet mogelijk om het afval manueel in de vrachtwagen te gooien." vervolgt burgemeester Alexandra Thienpont. "Het deksel van de gele container moet steeds netjes dicht kunnen. Zo kan de ophaler van Ecowerf de container veilig ledigen".

Met je pmd-zakken en je papier en karton kan je ook steeds terecht op het recyclagepark. Je vindt meer informatie op de website van Ecowerf .


772 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page