top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Inwoners investeren mee in groene stroom voor Kortenbergse scholen

De hoge prijzen voor elektriciteit en gas zijn bijna dagelijks een hoofdpunt in het journaal. Ook de gemeente Kortenberg ziet haar energiefacturen steeds hoger oplopen.


"We willen op de daken van onze Kortenbergse scholen zonnepanelen plaatsen. Op die manier zullen we heel wat energie zelf kunnen opwekken. Zo drukken we de energiefactuur", zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). " De energiecoöperatie ECoOB cv zal deze installatie plaatsen. Door met zo'n coöperatie te werken, krijgen onze inwoners de kans om te investeren in duurzame energievoorziening. Onze inwoners worden een stukje mee eigenaar van de zonnepanelen op de daken van de Kortenbergse scholen."

"De opbrengst van het project wordt onder de investerende inwoners verdeeld, " vult Kristien nog aan. "De scholen maken dank zij dit initiatief gebruik van groene en goedkopere energie."

"In november starten we met informatievergaderingen voor inwoners die willen investeren. Tegen het einde van het schooljaar zullen alle zonnepanelen er liggen. ECoOB becijferde dat de plaatsing van deze zonnepanelen een reductie van maar liefst 55 ton CO² oplevert. Dat is de CO²-uitstoot van ongeveer 15 gezinnen", besluit Kristien.


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page