top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Inwoners denken na over mobiliteit in Erps-Kwerps

Mobiliteit ligt het bestuur nauw aan het hart. Ingrijpen op de verkeersstromen in een straat, wijk of (deel)gemeente betekent ook ingrijpen in het dagelijks leven van de inwoners.


“Daarom organiseerden we op 31 januari een infomarkt voor de inwoners van Erps-Kwerps in het administratief centrum”, zegt schepen van mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD). “ De inwoners konden er hun mening kwijt over sluipverkeer, schoolomgeving, doorstroming en parkeren. Onze inwoners zijn immers de ervaringsdeskundigen als het gaat over mobiliteit in en rond hun straat. Die expertise nemen we graag mee bij het bepalen van de visie op mobiliteit en bij het nemen van maatregelen. Deze infomarkt maakt deel uit van een verkeersstudie die Interleuven uitvoert “


De studie omvat: het verkeer in de Zavelstraat, de schoolomgeving rond de Klimop, parkeren in de omgeving van de kerk van Erps, het inrichten van de Kammestraat als as voor langzaam verkeer in het kader van de schoolroute, het optimaliseren van de oversteken op de schoolroute, circulatie in de Vissegatstraat, parkeer- en verkeerssituatie in de Klapstraat.


“Er was zeer veel interesse van de omwonenden en de infomarkt leverde ook heel wat constructieve suggesties op. Daar zijn we erg blij mee, “vertelt Stef . “De informatie van de infomarkt is nog tot 15 februari beschikbaar in de bibliotheek van Kortenberg. Wie niet aanwezig kon zijn, kan daar ook nog zijn ei kwijt in een ideeënbus in de bib. Tenslotte kan je ook nog de gemeentelijke website gebruiken. De link naar het feedbackformulier vind je onder dit artikel”
159 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 commentaires


Kortenberg samen
09 févr. 2020

Beste, bedankt voor de suggestie. Deel je het ook even in het formuliertje op de website van onze gemeente? Dan komt het zeker goed terecht.

J'aime

mj.dekleermaeker
08 févr. 2020

wat onze opmerking is dat de verlengenisstraat van de parking boogstok naar Frans Mombaersstraat heel gevaarlijk is door al de fietsers die in de Frans Mombaersstraat door vliegen

en er bijna geen parking is voor auto’s

J'aime
bottom of page