top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Honden en baasjes leven zich uit op nieuwe hondenlosloopweide

In Everberg kunnen honden zich al een tijdje samen met hun honden uitleven. Dat initiatief is een succes. Daarom komt nu een nieuwe locatie bij.


"We hebben in Erps-Kwerps een plek gevonden waar honden zonder leiband vrij kunnen lopen en ravotten," zegt schepen van dierenwelzijn David Haelterman (Uniek). "De hond uitlaten is een sociaal gebeuren, want baasjes slaan graag een praatje met elkaar. Bovendien zijn honden sociale dieren en dus maken ze graag kennis met hun soortgenoten"

"Deze gloednieuwe hondenlosloopweide is volledig omheind. Dan voelen omwonenden of passanten zich niet bedreigd. In deze weide moeten honden dus niet aan de leiband. Op die manier verminderen we de druk op de natuur in het Silsombos. .Na het spelen kunnen de baasjes terecht in Bar Bruis. In deze wandel-en recyclebar zijn de viervoeters altijd welkom, zeker op het ruime overdekte terras. Zo steunen we onze lokale ondernemers," vertelt David. "We stippelden ook twee mooie wandelingen uit in Everberg en Erps-Kwerps. Die vind je hier terug."


Op dinsdag 4 oktober zal men de hondenlosloopweide officieel openen.

De nieuwe losloopzone bevindt zich in de Lelieboomgaardenstraat in Erps-Kwerps.Baasjes én honden moeten zich aan een aantal spelregels houden bij hun bezoek. Die regels vind je aan de ingang van de weide.


146 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page