top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Groene speelplaatsen snel klaar dankzij gemeentepersoneel

Het is geen geheim dat dit bestuur graag inzet op de vergroening van de speelplaatsen in de gemeentelijke basisscholen.


“Het gaat de goede kant op met de ontwikkeling daarvan“, zegt schepen van openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD). “Tijdens de vorige vakantie namen onze diensten al eens meer dan 100 vierkante meter beton weg in ‘De Klimop’ in Erps-Kwerps. Deze vakantie is het de beurt aan ‘De Negensprong’ in Everberg."


“Daar vernieuwen we het talud aan de kant van de speelplaats. Onze arbeiders plaatsten er onlangs een nieuwe, stevige muur die opgevuld wordt met aarde. Op die aarde komen dan weer bijvriendelijke planten.”

“De school zal samen met de oudervereniging zelf instaan voor het aanplanten van deze planten, pikt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V) in. “Door deze samenwerking kan de school zelf ook haar steentje bijdragen, en dat verhoogt het verantwoordelijkheidsgevoel zowel bij leerlingen als bij leerkrachten. De hele vergroening past trouwens ook in een aantal lessen die aan de kinderen gegeven worden. Zo legde de school samen met de kinderen een moestuin aan en bouwden de kinderen zelf ook een bijenhotel. Het hele project werd trouwens door MOS Vlaanderen gepromoot als goede praktijkvoorbeeld .”


359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page