top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Glasbollen in Meerbeek gaan de grond in

Ook Meerbeek heeft nu haar ondergrondse glascontainer. De gekende ‘glasbollen’ stonden eerder aan basisschool De Boemerang in de Alfons De Witstraat. Daar zijn ze nu dus verdwenen.


“We kozen voor een locatie aan de Wijnegemhofstraat dicht bij het dorpscentrum van Meerbeek“ , zegt schepen René De Becker (CD&V) die bevoegd is voor het afvalbeleid in onze gemeente.

“Hier kunnen de inwoners van Meerbeek hun glas kwijt zonder andere inwoners te storen. Bovendien trekt deze manier van glas inzamelen minder sluikstorters aan en hebben ze een grotere inhoud. Ook mindervalide inwoners kunnen met hun rolstoel gemakkelijk aan de ondergrondse glascontainer geraken. Daarnaast is het ook makkelijk om met de auto terug weg te rijden dankzij de goed uitgedachte aanrijstrook.”


“De aannemer die de omgeving rond de nieuwe glascontainers verzorgde, kreeg als opdracht mee om waterdoorlatende materialen te gebruiken. Onder de grasdallen werd aarde aangebracht, waar reeds graszaad in vermengd zit. Zo kan het gras bij de eerste lentezon onmiddellijk groeien”, zegt schepen van openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD).


“Op de oude locatie staat duidelijk vermeld waar de nieuwe glascontainers zich bevinden”, vervolgt René. “De kinderen van De Boemerang moeten nu niet meer vrezen voor rondzwervende glasscherven. Daardoor reden hier al verschillende kinderen lek. “


“De vrachtwagen van EcoWerf die hier het glas ophaalt, moet zich ook niet meer door de smalle straten in het dorpscentrum wringen”, besluit Stef Ryckmans die ook schepen van Mobiliteit is. “Dat komt de veiligheid van alle weggebruikers ten goede.”


Eerder werden ook in het centrum van Everberg en in de wijk Armendaal glascontainers in de grond geplaatst.


Foto: Stef en René aan de ondergrondse glascontainer in Meerbeek.


271 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page