top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Glasbollen gaan ondergronds


Op een aantal locaties in onze gemeente verdwijnen de klassieke glasbollen uit het straatbeeld. Ze worden vervangen door ondergrondse glascontainers.

" Dit systeem biedt een heel aantal voordelen, " zegt schepen van afvalbeleid René De Becker (CD&V)." In de eerste plaats beperken we de geluidsoverlast. Minder mobiele en oudere mensen of kinderen kunnen nu ook gemakkelijk hun glas sorteren in deze containers. Daarnaast zullen we minder last hebben van wespen en andere ongenodigde gasten. De ondergrondse glascontainer is voor hen veel minder toegankelijk. Tenslotte krijgt de omgeving ook een opwaardering. Deze ondergrondse containers vallen immers veel minder op in het straatbeeld. We zullen in de toekomst bekijken waar dergelijke containers nog een plaatsje kunnen vinden.”

De schepen stelt ook dat het zwerfvuil rond de bollen aanzienlijk vermindert. " Onze ervaringen met de ondergrondse containers aan de residentie De Bareel in Kortenberg zijn in dat verband erg positief. We krijgen daar weinig meldingen van zwerfvuil. Bovendien verkleint het risico dat het glas naast de glasbol stuk valt."


De gemeente en Ecowerf krijgen voor het aanleggen van de ondergrondse glascontainers een subsidie van OVAM en Fost Plus. Dat maakt dit project ook meteen budgetvriendelijk.

" Dankzij de inzet van het bedrijf dat de containers installeerde en dankzij het snelle werk van de uitvoeringsdiensten konden de containers snel geplaatst worden. De uitvoeringsdiensten van de gemeente werkten de omgeving van de nieuwe containers prachtig af. Van zodra de ondergrondse containers door Ecowerf gekeurd zijn, kunnen onze inwoners ze gebruiken. Ondertussen blijven de oude glasbollen nog even staan." vult Schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD) aan. “Met deze investering willen we resoluut voor een propere gemeente gaan.”

Je kan de nieuwe glascontainers terugvinden in Everberg aan het Gemeenteplein en in de Everslaan 

274 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page