top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Energiehuis maakt energiezuinig wonen mogelijk voor iedereen

De gemeenteraad van 6 mei keurde een samenwerking goed tussen de gemeente, het welzijnshuis en IGO DIV met betrekking tot het Energiehuis.


“Deze coalitie vindt het belangrijk dat álle inwoners investeringen kunnen doen om energie te besparen. Ook inwoners met minder financiële middelen moeten hun woning bijvoorbeeld energiezuinig kunnen verwarmen, “zegt voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale Dienst (BCSD) Wim Moons. Door deze samenwerking kunnen we aan minder gegoede inwoners onder anderen een renteloze energielening geven. Daarom gaan we deze samenwerking aan met het energiehuis”



 “Met deze middelen kunnen zij hun huis beter isoleren, een nieuwe verwarmingsketel installeren of hoogrendementsglas plaatsen,” vertelt schepen Kristien Goeminne (CD&V). “Bovendien komen zulke energiebesparende maatregelen ook het klimaat ten goede. Wie beroep doet op deze lening krijgt ook ondersteuning bij het opvolgen van de werken of de keuze van de aannemer. Daarnaast zal het Energiehuis ook sensibiliseren zodat nog meer mensen energiebesparende maatregelen nemen in hun woning.”



Om aanspraak te mogen maken op deze renteloze lening, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, o.a. wat het gezinsinkomen betreft. Je vindt meer informatie op de website van de Vlaamse overheid.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page