top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

De Watergroep licht bouw nieuwe installatie in Meerbeek toe

Op donderdag 29 april gaf De Watergroep tijdens de gemeenteraadscommissie een stand van zaken over de bouw van het waterproductie-en onthardingscentrum.


De Watergroep lichtte er aan de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden toe welke impact dit centrum zal geven. Zij wil met de bouw de bevoorrading van drinkwater verzekeren en ook zorgen dat het water zachter wordt. Zo blijft er minder kalk in toestellen en kranen achter.


“Persoonlijk vind ik het wat jammer dat we niet sneller echt concrete plannen te zien kregen, “ zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD). “ In dat geval kan je meteen alle correcte informatie aan de inwoners geven en creëer je minder ongerustheid. Ik ben blij dat de installatie voor een groot deel omheind wordt door een natuurlijke houtkant.”


Schepen van Ruimtelijke Ordening Kristien Goeminne (CD&V) betreurt dat deze installatie het waardevolle landschap verstoort. “Op de vergadering stelde ik voor om een uitkijktoren te plaatsen, samen met enkele speelse elementen. Zo kunnen onze inwoners ook mee de vruchten plukken van dit ingrijpend project. Bovendien zou De Watergroep ook educatieve borden kunnen voorzien en met Wereldwaterdag een opendeurdag te voorzien.”


Burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) blijft bezorgd over de impact van de installatie. Ze vroeg ook of er nog meer ondergronds gebouwd kan worden. “ Omwille van technische redenen is dat jammer genoeg onmogelijk. Wanneer het onthardingscentrum klaar is, laten onze inwoners ook best controleren of hun eigen onthardingsinstallatie (voor zacht water) nog noodzakelijk is. Ze kunnen deze installatie indien nodig opnieuw laten afstellen. De Watergroep gaf aan dat hun installatie het water zal ontharden tot 15 Franse graden.”


De werken zullen 4 tot 5 jaar duren. Een deel van de bestaande infrastructuur wordt gerenoveerd en daarna zullen enkele reservoirs weggenomen worden. Tenslotte zal het nieuwe gebouw geplaatst worden.


Je kan alle informatie over het project terug op www.dewatergroep.be/meerbeek. Je vindt daar ook foto’s met een simulatie van de toekomstige situatie. Bovendien vindt er binnenkort ook een informatievergadering voor de inwoners plaats.
175 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page