top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

De Watergroep geeft meer uitleg over waterproductiecentrum in Meerbeek

De Watergroep wil op het hoogste punt van Meerbeek (Den Tomme) haar waterproductiecentrum vernieuwen én een wateronthardingsinstallatie bouwen. De impact van dat gebouw op de omgeving is erg groot”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD). "De installatie biedt zeker voordelen voor onze inwoners, zoals minder hard water en bevoorradingszekerheid. Maar we moeten ook rekening houden met de mogelijke nadelen."

“Omdat deze installatie het landschap ingrijpend wijzigt, vragen we De Watergroep om op donderdag 29 april haar project toe te lichten. Dat zal tijdens een gemeenteraadscommissie gebeuren," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). "Tijdens die commissie zullen bezorgde inwoners mee kunnen volgen. De uitleg wordt immers gelivestreamd. Daarna krijgen de gemeenteraadsleden de mogelijkheid om vragen te stellen." "We zullen ons, over de partijgrenzen heen, verzetten tegen een installatie die een te grote impact heeft op het landschap. Daarom willen we samen met de oppositie een eenduidig signaal geven. In de toekomst willen we het overleg alle kansen geven," besluit Alexandra.

Schepen van Ruimtelijke ordening Kristien Goeminne (CD&V) beklemtoont dat deze installatie een grote impact heeft op het landschap. "Men wil het project inplanten in het Brabants leemplateau. Dat landschap heeft een beeldbepalend karakter en een belangrijke waarde in de open ruimte van Kortenberg. " zegt Kristien. "Onze gemeente kan enkel een advies geven over een omgevingsvergunning (bouwvergunning) van deze installatie. We willen dat men maximaal rekening houdt met onze opmerkingen”, zegt Kristien.


“Het is de Vlaamse Overheid die uiteindelijke beslist over deze vergunning. We zullen de bezorgdheden van onze inwoners én van het bestuur zeker overmaken aan De Watergroep.”


Je kan het informatiemoment van De Watergroep donderdag 29 april vanaf 20u30 hier volgen.


180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page