top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Coronavirus: geen reden tot paniek

Gisteren kregen we verschillende meldingen dat ook in België verschillende personen besmet zijn met het coronavirus.


“Er is helemaal geen reden om te panikeren,” zegt burgemeester en huisarts Alexandra Thienpont (CD&V). “Onze gemeente is goed voorbereid en informeert de inwoners via de gekende kanalen. Op de gemeentelijke website, Facebook en Twitter vind je steeds de meest recente update.”


“Ook onze scholen hebben zich goed voorbereid op deze situatie,” laat schepen van Onderwijs Ann Vannerem (CD&V) weten. “Onze leerkrachten en directies informeren de kinderen op hun niveau over het coronavirus, zonder daarbij paniek te zaaien. De ouders kregen dan weer een brief waarin de directeurs uitleggen hoe ze zich voorbereidden op deze situatie. Onze diensten volgen de situatie uiteraard mee op, maar alle scholen blijven gewoon open.”


“Kinderen én volwassenen kunnen zich beschermen door een aantal eenvoudige raadgevingen op te volgen. Zorgvuldig de handen wassen, papieren zakdoekjes gebruiken én geen hand of zoen geven bij een begroeting zijn een aantal nuttige tips,” vult Alexandra aan. “Wie ziek is, kan best thuis blijven? Je verwittigt de huisarts best telefonisch als je een combinatie van koorts en luchtwegeninfectie hebt én als je mogelijk in contact kwam met het Cornonavirus in het buitenland. De meeste van deze maatregelen gelden ook voor een 'gewone' griep. In dat opzicht gaan we met een gerust hart het corona-virus tegemoet."Op de website https://www.info-coronavirus.be/ vind je alle nuttige informatie en heel wat antwoorden op al je vragen.230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page