top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

(Corona)veilig terug naar school dankzij schoolstraten en CO2-meters

Vandaag gaan meer dan 1000 kinderen terug richting schoolbanken in één van de zes basisscholen in Kortenberg. Om dat in goede banen te leiden starten de schoolstraten weer op. Een schoolstraat sluit men kort af net voor de start en net na het einde van de schooldag. Inwoners van de bewuste straat kunnen door op vertoon van een vergunning.


“In Meerbeek werden na een evaluatie de uren van de schoolstraat wat aangepast,” zegt schepen van mobiliteit Stef Ryckmans (Open VLD). Bestuurders van auto’s krijgen ook tijdig een bord te zien dat de schoolstraat daar aankondigt. Aan de twee scholen van Erps-Kwerps en aan De Regenboog in Kortenberg richten we ook opnieuw schoolstraten in.”


Aan De Klimop in Erps-Kwerps wordt de schoolstraat in het najaar uitgerust met een elektronisch systeem. “Op deze plaats installeren we slagbomen die zullen openen op basis van nummerplaatherkenning. Zo zullen bussen, hulpdiensten en inwoners van de straat nog wel door kunnen, maar worden andere voertuigen automatisch geweerd,” licht Stef Ryckmans nog toe.


“Dankzij CO2-meters zullen leerkrachten en leerlingen ook coronaveilig naar school kunnen. In het personeelslokaal, de refter en de turnzaal zullen we binnenkort permanent de luchtkwaliteit monitoren,” vertelt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V).


“Met een aantal mobiele toestellen meten we dan weer de luchtkwaliteit in de klassen. Een goede luchtkwaliteit is niet alleen belangrijk in functie van deze pandemie. Onderzoeken tonen aan dat leerlingen in lokalen met voldoende zuurstof zich beter kunnen concentreren.”190 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page