top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Colomba wordt vaccinatiecentrum voor Kortenberg

De inwoners van Bertem, Kortenberg en Herent kunnen binnenkort terecht in GC Colomba voor het toedienen van het COVID19-vaccin.


"Tegen vrijdag moesten we met deze drie deelgemeenten aan de Vlaamse Overheid laten weten welke locatie een vaccinatiecentrum wordt," zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V)."

GC Colomba is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, heeft voldoende parking en is goed bereikbaar.We vergeten niemand. Wie niet tot in Colomba geraakt, wordt thuis gevaccineerd"


"Ik heb als huisarts de nodige kennis om dit project in Kortenberg met de nodige expertise tot een goed einde te brengen. Ik kan bovendien ook rekenen op het meest medische schepencollege van Vlaanderen", benadrukt Alexandra.


"We zijn reeds begonnen met de opmaak van een plan", vervolgt Alexandra. Er zullen vier vaccinatielijnen georganiseerd worden. dat zijn vier wachtrijen. In elke rij kunnen 20 tot 25 mensen per uur gevaccineerd worden. Een onthaalmedewerker controleert je gegevens. Daarna geeft een verpleegkundige informatie over het vaccin en overloopt samen met jou je medische voorgeschiedenis. Bovendien krijg je ook een afspraak voor de tweede inenting. Na het toedienen van het vaccin door een tweede verpleegkundige rust je een kwartiertje onder het toezicht van een arts. Dit hele proces vind je ook terug in deze afbeelding van het vaccinatieparcours."

"In januari krijgen de bewoners van woonzorgcentra een inenting, net als zorgprofessionals. In februari volgt de rest van het ziekenhuis-en zorgpersoneel.


"Vanaf maart zal dan de rest van de inwoners gevaccineerd worden. Dat zal dus bij ons in Colomba kunnen. Ik moedig al onze inwoners dan ook aan om zich te laten inenten. Je zal daarvoor nog een brief met een uitnodiging krijgen", besluit Alexandra.


Meer informatie vind je op www.laatjevaccineren.be en binnenkort ook op de website van Kortenberg.
848 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page