top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Cofabel wordt nieuwe thuis van gemeentelijke uitvoeringsdiensten

Cofabel, specialist in onderhoud van o.a. landbouwmachines, verhuist binnenkort naar een ander terrein. Een unieke kans om onze gemeentelijke uitvoeringsdiensten een ruimere infrastructuur te bezorgen. De nieuwe locatie ligt trouwens ook in Erps-Kwerps.


“De huidige locatie (‘De Kerf’) is te klein voor onze diensten”, zegt schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD). “De hangar van het nieuwe gebouw is de helft groter als onze huidige hangar. De ruimte voor burelen is dan weer dubbel zo groot. Op die manier kunnen onze diensten comfortabel werken. Onder de grote boogloodsen kunnen we tractoren en voertuigen kwijt, maar ook strooizout, klinkers, zand, …”


“Er is ook voldoende parkeermogelijkheid, zowel voor personeel als voor bezoekers. Deze parking kan ook ingezet worden wanneer er grotere evenementen zijn in de sporthal van Erps-Kwerps of bij bijvoorbeeld het Crisisfestival”, vervolgt Stef


“We konden deze gebouwen tegen een goede prijs kopen”, vult schepen van Financiën David Haelterman aan. “Naast het bedrijfsgebouw bevat de overeenkomst ook drie bouwgronden. Elke bouwgrond is gemiddeld 500 m² groot. We rekenen daarnaast ook nog op inkomsten uit de verkoop van de huidige locatie. Daardoor is deze investering verstandig en verantwoord.”


“We bezochten de afgelopen jaren al heel wat sites om een goed pand te vinden”, zegt Stef. “Cofabel is de enige site die voldoende potentieel heeft. Onze gemeentelijke diensten hebben ons trouwens uitstekend geadviseerd bij deze aankoop waardoor we eind 2021 vol vertrouwen de koopakte kunnen ondertekenen. Onze inwoners zullen in de toekomst genieten van een betere dienstverlening. De nieuwe locatie is ook makkelijker bereikbaar voor leveranciers én bezoekers.164 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page