top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

CD&V en Open VLD stellen ambitieus beleidsplan voor

Maandagavond 2 december werd het meerjarenplan op de gemeenteraad goedgekeurd. In dat plan vertelt het bestuur wat haar plannen voor Kortenberg zijn gedurende de volgende vijf jaar.


“ We zijn erg trots op dit plan,” zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “ Het is een werk van lange adem geweest, omdat we goed wilden luisteren naar onze inwoners, adviesraden én ons personeel. We gaan samen investeren en werken voor Kortenberg. Daarom willen we dat dit plan gedragen is.”


In het plan stelt de coalitie (CD&V – Open VLD) een aantal grote doelen. Zo willen we werken aan een (verkeers)veilige en (verkeers)leefbare gemeente. Daarnaast wil het bestuur inzetten op een duurzame ruimtelijke ordening, met duidelijke regels. We nemen duidelijke engagementen om de duurzaamheid te verhogen en de klimaatopwarming tegen te gaan. We investeren in Kortenberg, maar letten daarbij op de centen. Tenslotte willen we ons bruisend verenigingsleven verder ondersteunen en waar mogelijk maken we samen met onze inwoners het beleid.


Deze coalitie wil mensen verbinden. Door in te zetten op gezellige, vernieuwde dorpskernen maar ook door ze te laten participeren aan het beleid of door de uitbouw van de bib van de toekomst.


“Dit plan is ambitieus, maar ook betaalbaar”, zegt schepen van financiën David Haelterman (Open VLD). “ We bouwen de schuld van Kortenberg verder af en verhogen de belastingen niet. Daarnaast zullen we stevig investeren in Kortenberg.”


De volgende dagen en weken zal u op onze blog regelmatig nieuws lezen over dit meerjarenplan. De visietekst kan u hier terug vinden.


294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page