top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Camera's verhogen pakkans sluikstorters

In 2020 werden er heel wat sluikstorten gemeld aan de gemeente. Het gaat om gemiddeld 1 geval per dag.


"Elk sluikstort is er één te veel", zegt schepen van afvalbeleid René De Becker (CD&V). "Onze inwoners storen zich terecht aan het afval dat onze pleinen, straten en trage wegen ontsiert. Bovendien betalen zij wel netjes hun bijdrage voor het verwerken van afval. De arbeiders van de gemeente moeten dan weer opdraven voor het opkuisen van deze rommel. Daarom beslisten we om camera's in te zetten. Op die manier hopen we daders te ontmoedigen. Wie gepakt wordt, riskeert een hoge boete."


"Tijdens een proefperiode zullen we op verschillende 'hotspots' camera's hangen. De GPDR-wetgeving verplicht ons ook om die camera's aan te kondigen. Zowel 's nachts als overdag filmen we mensen met slechte bedoelingen. De speciale technologie zorgt ervoor dat we de inbreuk én de ruime omgeving in beeld brengen. Dat gebeurt haarscherp, ook 's nachts. Na de proefperiode zullen we evalueren of de camera's verder ingezet worden", vervolgt René. "In Erps-Kwerps werden alvast vier daders betrapt. Zij kunnen zich verwachten aan een hoge gasboete."


Een gespecialiseerd bedrijf zal de volgende weken en maanden de camera's ophangen in onze gemeente. Overtreders zijn dus gewaarschuwd.192 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page