top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Bouw mee aan ons klimaatactieplan

De zomers worden droger en warmer, het grondwaterpeil zakt en sommige dieren of planten krijgen het lastig. Het is duidelijk dat ons klimaat steeds meer opwarmt.


“Ons energieverbruik en ons transport zorgen voor 90% van de CO2 uitstoot. We gaan met Kortenberg het engagement aan om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent te verminderen. Dat kunnen we als bestuur niet alleen”, zegt schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V). “Daarom roepen we onze inwoners op om hun fantastische ideeën te delen met ons.”


“Die ideeën kunnen onze inwoners verzamelen op een burgerparticipatieplatform”, vult burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V) aan. “ Op de website voluitsamen.kortenberg.be kunnen de inwoners alle creatieve ideeën kwijt. Goede voorbeelden uit andere gemeenten kunnen hier zeker ook een plaatsje krijgen. Wie zijn knappe idee liever neerschrijft, kan dat op de postkaart die men onlangs in de bus kreeg. ”


“ We willen een ambitieus klimaatverhaal schrijven, dat loopt tot 2030”, vervolgt Kristien. ”Inwoners, bedrijven én verenigingen kunnen met hun idee het verschil maken. Alle voorstellen rond mobiliteit, energie en gebouwen en duurzame consumptie zijn welkom. We zijn ook op zoek naar ideeën die ons helpen om ons aan te passen aan de klimaatverandering.”


Inwoners van Kortenberg kunnen nog tot 31 augustus 2021 hun ideeën delen. Maar je hoeft zeker niet zo lang te wachten.


70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page