top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Binnenspeeldag sluit het jaar feestelijk af

Op woensdag 28 december organiseerde de dienst Vrije Tijd in de sporthal en GC Colomba een binnenspeeldag. "Ook in de winter willen we onze Kortenbergse jeugd de kans bieden om armen en benen te strekken en zich eens goed uit te leven, " zegt schepen van jeugd Ann Vannerem (Team Burgemeester). " Dat is met het koude weer niet altijd even goed mogelijk. Daarom organiseren we deze binnenspeeldag. De kinderen konden zich amuseren op springkastelen, volksspelen, fietsen en nog veel meer materiaal. We maken het initiatief ook gratis, zodat er geen financiële drempels zijn. Niet iedereen heeft immers de middelen om tijdens een vakantie een binnenspeeltuin of een subtropisch zwembad te bezoeken. Er was duidelijk nood aan zo'n dag want honderden kinderen en ouders stroomden vandaag toe om samen te spelen. Fijn dat dit weer kan na 2 jaar verplichte corona-pauze.

De binnenspeeldag maakt deel uit van 'Winterprikkels', de verzamelnaam van het winterse activiteitenaanbod in Kortenberg.

"Er is duidelijk nood aan zulke activiteiten, want de lichtstoet en onze warme kerstmarkt trokken een pak volk, " gaat Ann verder. " Met deze binnenspeeldag sluiten we het jaar warm en actief af. Maar in 2023 gaan we gewoon door. Zo bouwen we de bibliotheek om tot een arcadehal tijdens de tweede week van de kerstvakantie." "Daar kan je op handgemaakte spelkasten creatieve videospelletjes spelen. Het zal daar gezellig druk worden, want er is ook nog toneel én een gezellig voorleesuurtje. De vakantie afsluiten doen we op 8 januari met 'Kortenberg Klinkt'. Op die geanimeerde nieuwjaarsreceptie klinken we samen met de inwoners het nieuwe jaar in."95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page