top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Betaalbaar wonen krijgt nu echt vorm

De inwoners van Kortenberg kunnen zich inschrijven op een project dat betaalbaar wonen mogelijk maakt. Een mix van verschillende woonvormen, kopen en huren of zelf bouwen zorgt ervoor dat iedereen aan bod komt.

“We kunnen nu écht uitkijken naar een project waar heel wat Kortenbergenaren al jaren op wachten”, zegt schepen van wonen Kristien Goeminne (CD&V). “Vlabinvest (1) en de huisvestingsmaatschappij Swal(2) helpen ons bij het realiseren van dit project. Dankzij deze samenwerking kan men gronden en huizen kopen die tot 25% goedkoper zijn dan de marktprijs. Ook de huurprijs van heel wat woningen in dit project ligt 20% lager dan wat je in normale omstandigheden betaalt”


* 22 Vlabinvest-kavels

* 20 Vlabinvest-koopwoningen

* 24 Vlabinvest-huurwoningen

* 56 sociale huurwoningen

“Mensen met een lager inkomen zullen ook een lagere huurprijs betalen. Die huurprijs is aangepast aan hun inkomen. Zij kunnen terecht in de sociale huurwoningen”, vervolgt Kristien. “ Als je kan bewijzen dat je 10 jaar of langer een band hebt met Kortenberg (als inwoner bijvoorbeeld), dan krijg je ook voorrang bij het verwerven of huren van een woning.”


In het project zijn zowel woningen voor alleenstaanden als éénoudergezinnen en klassieke gezinnen voorzien. De rest van dit woonuitbreidingsgebied snijdt men niet aan. Er wordt een groene schicht voorzien, die meer dan dubbel zo groot is als het woonproject. Zo waarborgt men de open ruimte en biodiversiteit.


Meer informatie vind je op de website van Kortenberg. Inschrijven doe je via de website www.kortenbergwest.be. Je schrijft je in via deze link!


(1)Vlabinvest is het Agentschap voor woon- en zorginfrastructuur-beleid in Vlaams-Brabant. (2)SWaL bouwt, verkoopt, verhuurt en beheert sociale woningen. Daarnaast verstrekt ze ook de Vlaamse woonlening in samenwerking met het Vlaams Woningfonds.277 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page