top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Berkenhof, een parel voor verenigingen in Kortenberg

Een tijdje geleden werd het ontmoetingscentrum Berkenhof geopend.


“Het werd een parel voor onze verenigingen, met veel respect voor hun vragen en opmerkingen. Zo kreeg deze zaal een volledig uitgeruste keuken. Wie hier eetfestijnen organiseert, kan nu aan de slag zonder extra zorgen over materiaal. Dat is hoe wij in Kortenberg verenigingen ondersteunen.”, zegt schepen van Cultuur Ann Vannerem (CD&V).


“Om een archiefruimte te bouwen, staken we veel tijd en geld in het droogleggen van de kelder”, vult schepen van Openbare werken Stef Ryckmans (Open VLD ) aan. “De buitenruimte werd voor een deel heraangelegd en onze groendienst zorgde ervoor dat de parking er terug netjes aan zag. De huidige parking is nog in goede staat en we konden die dan ook behouden.”


“ We kunnen nu in onze gemeente ook kleinere optredens organiseren omdat we voor een uitschuifbare tribune kozen. Daardoor kunnen we het nieuwe auditorium op veel manieren inzetten; als repetitiezaal, als concertzaal of als polyvalente ruimte voor de kinderen van De Regenboog. Op die manier is de bezetting optimaal”, geeft Ann nog mee.


“Heel wat verenigingen laten ons weten dat ze erg blij zijn met de nieuwe infrastructuur. Zij kunnen ook terecht in een gebouw dat erg energievriendelijk ontworpen is. Het hele complex is goed geïsoleerd en de zonnepanelen zorgen ervoor dat de stroomfactuur laag blijft. Een goede keuze, nu de energieprijzen de pan uit swingen”, besluit Stef.416 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page