top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

3 Kortenbergse wijken genieten van coronaveilige animatie

Drie wijken uit Kortenberg kregen de voorbije weken bezoek vaneen zot wandelorkest. 'Die verdammte spielerei' zorgde telkens voor leuke animatie.

"In heel wat Kortenbergse wijken en straten worden ieder jaar buurtfeesten of straatfeesten georganiseerd", zegt schepen van cultuur Ann Vannerem (CD&V). "Door het Coronavirus konden al die gezellige ontmoetingsmomenten niet plaatsvinden. Daarom zochten we naar een veilig alternatief om onze inwoners bij elkaar te brengen: de wijkconcerten".


"Onze cultuurdienst bewees al meermaals dat ze erg creatief kan omgaan met deze crisis. Voor deze wijkconcerten lanceerde de dienst Vrije Tijd een oproep. Elke inwoner kon zijn of haar wijk kandidaat stellen voor een wijkconcert. We konden 3 wijken een toffe, muzikale ervaring meegeven. Alle inwoners konden vanuit hun woning of vanuit de voortuin genieten van de voorstelling."


In het Hof van Kersbeek (Everberg) bouwde de wijk na anderhalf jaar een coronaveilig feestje dankzij het concert van 'Die Verdammte Spielerei'. De enthousiaste reacties achteraf bewezen dat de wijk hier écht nood aan had. In de wijk van Hertog Jan (Kortenberg) werd er ook heel wat plezier gemaakt door jong, oud en héél oud. Een 100-jarige bewoonster liet zich tijdens het concert goed gaan en werd dan ook in de bloemetjes gezet. Het laatste concert vond plaats op zondag 6 juni in het Vrededal. Daarmee is de aanloop naar het zomerprogramma ingezet. Binnenkort vind je op https://zomeropstelten.kortenberg.be/ de volledige kalender terug.

205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page