top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg solidair met Oekraïne

De oorlog in Oekraïne raakt heel wat inwoners. Zij willen graag hulp bieden. Daarom neemt het Welzijnshuis enkele initiatieven om samen met de Kortenbergenaren te helpen.


"We kregen via sociale media en mails heel wat berichten van inwoners die de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne graag willen helpen", zegt schepen Wim Moons (CD&V). "Daarom sluiten we ons graag aan bij de actie #plekvrij die staatssecretaris Sammy Mahdi enkele dagen geleden opzette."

"We bieden als gemeente zelf enkele opvangplaatsen aan, maar wellicht zijn er ook inwoners die een kamer of misschien een huis ter beschikking hebben om deze oorlogsvluchtelingen op te vangen. Zij kunnen crisishuisvesting aanbieden. Dat doen ze door een formulier in te vullen op onze gemeentelijke website. Uiteraard moet de huisvesting aan alle basisbehoeften voldoen. Zo kunnen de vluchtelingen enkel in een woning met verwarming, stromend water en voorzien van elektriciteit terecht."


Het is nog niet bekend welke ondersteunende vergoeding de inwoners mogelijk krijgen van de hogere overheden. De impact op het leven van de inwoners kan ook groot zijn en het is nog niet bekend hoe lang men voor huisvesting moet zorgen.

"Daarnaast zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die kunnen tolken. Je kan de vluchtelingen ook wegwijs maken in onze gemeente", vervolgt Wim. "Dankzij het project 'Wegwijs" kunnen inwoners informatie geven, mee zoeken naar geschikte lessen Nederlands, ... We zijn er zeker van dat de Kortenbergenaar ook nu weer zijn groot hart toont. Inwoners kunnen trouwens ook financieel steunen. "
167 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page