top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Kortenberg ondersteunt zijn inwoners, verenigingen én adviesraden

In onze gemeente zijn meer dan 150 erkende verenigingen actief. Daarnaast geven ook 16 adviesraden hun mening over uiteenlopende (ontwerp)beslissingen.


“Adviesraden zijn belangrijk voor het ondersteunen van het beleid en zijn de vinger aan de pols voor het bestuur.”, zegt burgemeester Alexandra Thienpont (CD&V). “ Onze verenigingen zijn dan weer het sociale bindweefsel. Hier leren inwoners elkaar kennen, worden vriendschapsbanden gesmeed en ontspannen kinderen of volwassenen zich.”


“ We waarderen het belangrijke werk dat verenigingen en adviesraden elke dag weer verzetten. Daarom keurde de gemeenteraad een hele reeks subsidies goed om hun werking te ondersteunen. Daarnaast willen we verenigingen aanmoedigen om hun leden vorming te laten volgen of een grootschaliger evenement te organiseren.”


“Onze inwoners stimuleren we dan weer om hun woning energievriendelijker te maken door subsidies ter beschikking te stellen voor een energiescan of voor het plaatsen van isolatie. Inwoners die herbruikbare luiers gebruiken, krijgen dan weer een toelage om daar in te investeren. Zo verkleinen we de afvalberg.”52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page