top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Hondenlosloopweide wordt beleving voor hond én baasje

Bijgewerkt op: 15 feb. 2020

Tijdens de campagne van de vorige gemeenteraadsverkiezingen had ongeveer elke partij aandacht voor het ontwikkelen van een hondenlosloopweide in Kortenberg.


“Het aanleggen van zo’n hondenlosloopweide werd dan ook een prioriteit in ons meerjarenplan,” zegt schepen van dierenwelzijn David Haelterman (Open VLD). “ Na onderhandelingen met het Agentschap Natuur en Bos (ANB) kunnen we op korte termijn zo’n weide aanleggen in Erps-Kwerps aan de Lelieboomgaardenstraat. De gemeente kan daar beschikken over een oppervlakte van bijna één voetbalveld.”


“Bij de inrichting van deze weide willen we ervoor zorgen dat ze een belevingservaring is voor hond én baasje. Daarom richten we het terrein in in samenwerking met het Regionaal Landschap Dijleland en ANB. Hun expertise zorgt ervoor dat we meteen goed van start kunnen gaan. Het ontwerp zal ten goede komen van zowel hond als natuur. Het is dus zeker niet de bedoeling om enkel een omheinde grasvlakte ter beschikking te stellen.“


Uiteraard zal de inrichting van de hondenlosloopweide gebeuren met respect voor de Europese topnatuur van het Silsombos.  Het gebied waar de weide ligt, maakt geen deel uit van het beheerplan van Silsombos.

300 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page