top of page
Zoeken
  • Kortenberg samen

Basisschool De Negensprong krijgt nieuwe ramen én vernieuwd dak

De kinderen van basisschool De Negensprong in Everberg volgen de komende jaren meer comfortabel les. De ramen en het dak van de school werden immers vernieuwd.


"Het buitenschrijnwerk van het oudere schoolgebouw was al een tijdje aan renovatie toe. Het voldeed immers niet meer aan de huidige normen. Bovendien was het niet makkelijk om de klassen te ventileren," zegt schepen van onderwijs Ann Vannerem (CD&V). "Tijdens deze crisis is ventileren erg belangrijk. Bovendien willen we er voor zorgen dat onze leerlingen comfortabel les volgen. Dat kan niet als er koude wind door de ramen blaast. Bovendien houdt het nieuwe akoestisch glas ook de straatgeluiden beter tegen."

"Met deze investering zorgen we ervoor dat de verwarmingskosten binnen de perken blijven,"vult schepen van milieu Kristien Goeminne (CD&V) aan." Door ook het dak te isoleren en te vernieuwen verkleinen we de ecologische voetafdruk van de school. Dat helpt dan weer om onze eigen klimaatdoelstellingen te halen. Zo willen we tegen 2030 ongeveer 40% minder C02 uitstoten."


"Deze school werkte eerder al hard om een échte groene school te worden. Zo kunnen de kinderen er in een moestuin terecht en er werden bijvriendelijke aanplantingen gedaan. Daarnaast vergroende de speelplaats de afgelopen jaren ook stevig. Daar zijn we als bestuur erg trots op," besluit Ann.


Ook schepen van Openbare Werken Stef Ryckmans (Open VLD) is opgetogen over de werken:" Deze lokale plaatser van ramen (uit Kortenberg nvdr) leverde prachtig werk binnen de afgesproken termijn. Daardoor zaten de kinderen nooit in een werf en was veiligheid geen probleem. Binnen de week was de klus geklaard en dat is prettig samenwerken! "


188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page